KULTUR: På Dronninglund Kunstcenters nye udstilling møder man en eventyrverden med skulptur, grafik og relieffer

Meget var, som det plejer, men ikke alt, da Dronninglund Kunstcenter i søndags holdt fernisering på den nye udstilling, ”Det er ganske vist…”, med skulpturer og grafik. På grund af restriktioner som følge af coronaen måtte gæsterne ikke synge med på fællessangene, men nøjes med at mime. Det gjorde de så. Desuden var det ikke længere Jette Abildgård, der stod for udstillingen, idet hun har givet stafetten videre til billedhugger Stinne Teglhus, der således debuterede som kunstnerisk leder.

80 grafikere og 50 billedhuggere fylder ikke alene vægge og gulve over hele Kunstcentret, men overalt omkring stedet står der skulpturer, ligesom der er skabt en skulptur-rute i den omkringliggende natur, så kunst, natur og arkitektur smelter sammen til en spændende enhed med eventyrlige oplevelser og sanseindtryk.

Udstillingen er skabt i et tæt samarbejde med Dansk Billedhuggersamfund og Fyns Grafiske Værksted. Det var formanden for Billedhuggersamfundet, Peter Hesk, der åbnede udstillingen.

- Vi har sammen skabt udstillingen, og jeg synes faktisk, at det er en utrolig smuk udstilling med et højt kvalitetsniveau. Jeg håber, rigtig mange vil besøge den i løbet af sommeren, sagde han og filosoferede herefter over, hvorfor kunst er så vigtigt for os og betyder så meget.

- Når jeg ser, hvordan man skærer ned på kulturen i kommuner og staten og hele tiden taler om kriser og problemer, så savner jeg en debat om kunsten og kulturen. Vi mangler i den grad en klar kulturpolitik. I denne tid vedtager statslederne et budget for de næste syv år i EU, og her bliver der ikke afsat en eneste krone til kunst og kultur. Det ligger fast. Jeg vil hævde, at det er kulturen, der binder os sammen som mennesker og som nation. Nu er kunst jo ikke bare penge, for alle kunstnere, både dem der er med her og andre, arbejder dagligt på at skabe noget nyt vel vidende, at vi sandsynligvis ikke kan sælge det. Vi tilhører den lille gruppe mennesker, der arbejder, skaber og producerer uden at tænke på værdi. Vi kan ikke lade være. Det er vores bidrag til kulturen. Jeg er så glad for at konstatere, at Dronninglund Kunstcenter gerne vil kunsten og gerne vil kulturen, men den har trange tider. Når jeg ser stedets mange frivillige, der med liv og sjæl arbejder for at skabe Nordjyllands Louisiana, så er der fortsat håb for den skabende kunst og kulturen i Danmark, for så har vi i det mindste her en udstillingsplatform, sagde Peter Hesk bl.a. i sin ferniseringstale.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...