Årets kartoffeldag, eller som de kalder den på Egnssamlingen i Try ”Katøffeldag”, blev lidt anderledes i år, da coronaen jo stadig spøger i området. De mange restriktioner gjorde, at den ikke kunne afvikles som den var planlagt. Aflyse helt ville man dog ikke, så derfor allierede man sig med 3.a fra Hjallerup skole, og så blev det som i gamle dage børnene, der samlede kartofler op.

19 elever og deres lærere tog cykelturen fra Hjallerup til Try og påtog sig opgaven, og de var effektive og kastede sig ud i opgaven med stor ildhu. Kartoflerne blev kørt op med ”Den bette Grå” og frilæggeren, og børnene samlede kartoflerne op i kurve og lagde dem i bunker alt efter hvilken sort, der var tale om.

- Lønnen var et pose kartofler af bedste slags efter eget valg. Dem bragte vi til Hjallerup skole, og vi gætter på, der er blev smovset i lokale kartofler i Hjallerup den aften, fortæller Mogens Gregersen fra Egnssamlingen.

- De friske elever kunne jo ikke få en hel dag til at gå med det, så de nåede også at prøve smedjen, snedkerværkstedet, lave æblemost, tage kålroer op og raspe dem, så der var lidt til efterskolens dyr, siger Mogens Gregersen.

Til slut blev der trakteret med norsk labskovs af grøntsager fra haven og dertil nypresset æblemost. Desuden fik børnene også lige historien om dengang, der var rigtig kartoffelferie til, og man kunne tjene to kroner om dagen ved at samle kartofler på Holtegård.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...