Hvor er det lige man går hen, hvis man står og mangler en drage i ”naturlig ” størrelse, en flyvende cykel, en royal kjole med indbygget lys, alskens karnevalstøj og ditto kulisser, et sagnvæsen fra den danske underverden, noget uhyggeligt til halloween eller et festligt gadeteater til f.eks. en byfest.

Et bud kunne været et nedlagt landbrug lidt udenfor Dronninglund, hvor Britt Kristensen har etableret sig med virksomheden KoloBritt.

Her er en af de gamle staldbygninger bygget om til værksted, og det er her Britt Kristensen arbejder på at skabe sine væsener, kostumer, kulisser og himstregimser til underholdning, eftertanke og glade oplevelser - og satser på at kunne leve af det.

Det er ikke mange måneder siden, at Britt Kristensen stoppede som journalist på Nordjyske Medier. 20 år i pressens tjeneste blev det til før drømmen om foden under eget bord havde vokset sig tilstrækkeligt stor.

Studerende med dansetrang

Det hele begyndte da Britt Kristensen læste kommunikation på Aalborg Universitet. Dengang, og nu, var der altid et stort studieprojekt, som skulle færdiggøres omkring karnevalstiden, og derfor var der ikke tid til at danse og feste med, når trommerne buldrede i Aalborg.

- Men jeg sneg mig som regel hen og kiggede på i en time eller to og drømte om at have tid til at være med, siger Britt Kristensen.

Karnevalsdrømmene fik næring under en lang rejse i Sydamerika, og vel hjemme blev Britt Kristensen en del af årets store karneval - som danser, kostumemager og ildsjæl.

Hun etablerede en trup, der fik navnet ”Klub Karneval”, som udviklede sig til ”Karnevalskoloritterne”, som hun stadig er formand for og som er et fast indslag i det store karnevalsoptog.

Og driver altså i dag sin egen virksomhed KoloBritt, hvor hun har fundet en hverdag, som hun elsker.

Corona-startbesvær

Etableringen af KoloBritt faldt sammen med corona-krisen, og det betød, at mange af de kunder, som Britt Kristensen havde satset en god begyndelse på, aflyste alt - det årlige karneval i Aalborg, lokale festspil og teaterforestillinger, byfester m.v.

- Det er lidt surt, men til gengæld har jeg haft tid til at få etableret mit værksted og en tilhørende lade, hvor der er god plads til de helt store ting - f.eks. en seks meter lang drage, som jeg har lavet til Skansespillet i Hals, siger Britt Kristensen.

Fedt at få folk til at lege med

På spørgsmålet om hvorfor Britt Kristensen satser sit arbejdsliv på gøgl, kostumer og kulisser, er hun ikke i tvivl.

- Det er fantastisk at give folk en god oplevelse på gaden, til karnevallet, en teaterforestilling eller hvor det nu foregår. Det med at få folk til at slippe hverdagen og lege med i et helt andet univers, det er altså fedt, siger hun.

Foreløbig foregår mange af Britt Kristensens aktiviteter i og omkring Vendsyssel, og her kan det ind i mellem være lidt svært at få folk på gaden til at lege med.

- Det er også helt fint, at mange helst vil kigge ... de får noget uventet med alligevel. Og man kan se, at de fleste nyder, at andre gerne vil lege med et øjeblik eller to, siger hun.

Og det er præcis årsagen til, at Britt Kristensen har etableret KoloBritt.

- Der er så meget god energi i det jeg laver. Derfor er jeg også overbevist om, at der kan komme en forretning ud af det, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...