Natur og kultur i Dronninglund

Dronninglund og omegn er specielt kendt for sin smukke natur, og ved et besøg til Dronninglund vil det være en god oplevelse med et besøg i skovområdet Naturparken og/eller Øster Mølle Søen, der ligger mellem Dronninglund by og Dronninglund Slot.

Der er mange stier i området. Hvis du gæster Dronninglund så benyt eksempelvis Eventyrstien, som er en dejlig gåtur mellem Dronninglund Slot og Dronninglund by.

Langs stien kommer du også forbi den skønne Øster Mølle Sø (fiskekort kan købes i Skjold Burne, Dronninglund). Man kan nyde turen rundt om søen og derefter følge en af stierne.

Følger du Eventyrstien østpå (mod byen) vil du komme til skovområdet Naturparken, og forbi den velbesøgte Skovkiosk, hvorfra du kan nyde en is enten ved at følge stierne rundt eller tage et stop i vores skønne ”Oasen” som bliver brugt af alle, lige fra børn og unge som gamle. Der er mulighed for at spille tennis, beachvolley, fodbold, benytte klatrevæggen, hoppe på hoppepuden, grille i bålhytten, benytte forhindringsbanen ”Junglestien” ved Oasen, eller bare nyde de grønne omgivelser og slappe af.

Mange bruger Oasen til familie kom sammen, børnefødselsdag og lignende i det grønne. Naturparken og aktiviteterne i Oasen (på nær tennis) vedligeholdes af Dronninglund Borgerforening.

Sømosen og Storskoven

Sømosen er smuk hele året rundt med de skiftende farver som spejler sig i søen og derfor en af grundene til, at det er et yndet sted at gå en tur og måske nyde en medbragt madpakke og kaffe og bare nyde stilheden. Sømosen ligger i Storskoven, hvor også mange andre gåture er en mulighed og en dejlig oplevelse. Mange tager også en mountainbike med i Storskoven, som kan være en udfordrende oplevelse, fordi skoven er meget kuperet, og man kan hvis man udfordrer sig selv bare lidt, virkelige få sved på panden.

Kunstcenteret

Dronninglund Kunstcenter ligger i et naturskønt område på kanten af Jyske Ås og rejser sig smukt imellem bøgetræerne, og man ledes hen imod ”Operahuset i Sydney”.

Dronninglund Kunstcenter er ligesom humlebien, der flyver fint, selvom den ikke burde kunne gøre det. Grunden til kunstcenterets succes er det store arbejde fra alle de frivillige, som gør at Dronninglund er med i toppen af interessante udstillinger i Danmark. Et besøg værd.

Golf og kultur

Er du til golf, vil et besøg i Dronninglund Golfklub på Kirkevej (lige ved siden af Kunstcentret) også være et besøg værd.

Det ligger i flotte og kuperede omgivelser mellem Dronninglund by og Dronninglund Storskov.

Golfklubben har en 18 hullers bane og par 3 bane.

Er man til lidt kulturelt og hyggeligt samvær er der ofte arrangementer på Kulturstedet Hjørnet, hvor vi inviterer gæster med. Stedet bruges udover udlejning til private fester også til koncerter, vin-/spiritussmagninger, spis sammen aftener, foredrag, temafester, revy og lign.

Stedet drives af Dronninglund Borgerforening.

Slot og havn

Voergaard Slot er kåret som Danmarks smukkeste herregård og er helt klart et besøg værd, hvis du gerne vil se og høre om renæssance arkitekturen, uvurderlige kunstsamlinger og historier om gys og gru.

I midten af juli er der normalt Middelalderdage, hvor du går rundt i en levende historie tilbage i 1533.

Havnen i Asaa har gennemgået en renovering de sidste få år, og sejlrenden er igen velfungerende (hvis du skulle komme fra havsiden), og havnen er blevet en rigtig hyggelig lille havn med flere aktiviteter.

Jeg er selv medlem af Asaa SUP (paddle board), som er en spændende vandaktivitet i god fremgang.

Derudover har vi selv et badehus i Asaa og kan godt lide at komme ved havnen og den dejlige børnevenlige strand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...