Turen går til Dronninglund

Jeg er vokset op i den vestlige del af kommunen, og i mit arbejde med kulturen i Brønderslev Kommune har det tit slået mig, hvor meget naturen er en del af vores opfattelse af, hvor vi hører hjemme. Nu kan det også siges, at vi har meget forskellig natur i vores lille kommune. Jeg har tit joket med, at hvis vi en dag på biblioteket sagde, ”lad os mødes ved vandet i aften”, ville vi stå hvert vores sted, for vi har alle vores forskellige præferencer til, hvor vandet nu engang er bedst i det nordjyske. Jeg viser gerne vandet frem til gæster, og der må jeg sige, at jeg selv er til Vesterhavet, særligt Lønstrup har en plads i mit hjerte.

Men det danske vejr er jo lunefuldt, og derfor er det jo godt at have nogle steder i baghånden, som ikke kræver solskin for at kunne lykkes, og der har jeg ofte taget gæster med en tur til Dronninglund. Jeg bliver aldrig træt af at køre stykket fra rundkørslen, forbi slottet og ind ad alléen med de flotte store gamle træer. Det giver et sus i maven hver gang. Det er så flot, og det er det i alt slags vejr.

Så går turen gerne først til bageren og så på biblioteket. Det nu helt moderne og nyistandsatte bibliotek er en fornøjelse at vise frem. Det er en ganske gratis aktivitet og i en lang sommerferie er netop det jo en kærkommen ting. Legepladsen udenfor er blevet fin, moderne og inspirerende. Lige uden for biblioteket er der bygget en scene, den er helt oplagt til madpakker og højtlæsning, men også bare til at hænge ud på. Den har også en hemmelig finurlighed, der kan nemlig sættes musik til direkte fra telefonen og i dens indbyggede højtaleranlæg, og det synes alle er sjovt. Så kan vi skiftes til at vælge en sang, og så går snakken om, hvad de forskellige generationer hver især kan lide af musik.

Selv biblioteket er blevet så flot med nyindretningen, og det gamle hus er endnu mere kommet til sin ret. I centrum er den store apotekergård, hvor der kan holdes arrangementer, spises madpakker og snakkes. Lige nu er legeområdet desværre stadig lukket ned med de forbehold og betingelser, der følger med covid-19, men forhåbentlig bliver det snart åbnet igen. Her har jeg haft familiens mindste med til leg, hygge og madpakker. Det er altid sjovest med nyt legetøj, og der er noget for enhver smag og fantasi.

Biblioteket er også der, hvor gæster kan finde vejen til deres næste nordjyske oplevelser enten via turistbrochurer eller finde en bog om seværdighederne. Selv om meget kan googles, er det nu dejligt at få kortet i hånden og kunne tage det med sig videre. Nu hvor bibliotekets legeområde er lukket ned, har personalet stillet inspirerende poser til hjemlån til rådighed. Poserne er pakket efter tema og aldersgruppe til leg og hygge i sommerhuset eller hjemme igen. Den slags lykkeposer er altid spændende at komme hjem og åbne.

Og så går turen hjem igen, og var der ikke noget med, at vi kørte forbi et lille ishus ved den magiske slotsskov, så må vi hellere stoppe der og få prøvet det, inden turen igen går hjem til Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...