En af Østkystens bedste badestrande og en skøn havn fyldt med oplevelser

Uanset om I kommer sejlende, er i autocamper, i bil, på cykel eller kommer vandrende ad Nordsø-stien. Asaa Strand og Havn er for alle – og et mødested for alle. I vil også opleve, at vi hilser på hinanden her. Det giver en dejlig oplevelse af nærvær.

Her finder I Nordøstjyllands måske bedste og mest børnevenlige badestrand med langsomt stigende vanddybde. Det illustreres blandt andet af, at børnene får det velmente råd, inden de går ud i vandet: “Gå nu ikke så langt ud, at I ikke kan se land mere…!” Sagt med et glimt i øjet, men med et gran af sandhed. At badevandet er helt rent, symboliseres af det hvide badevandsflag, der hvert år hejses i starten af juni. Og trænger I til anden motion, end hvad svømmeturen kan give jer, så inviterer jeg gerne på et parti beachvolley. Vi trænger sikkert til endnu en vandgang bagef-ter.

Når vi har muntret os med disse oplevelser, er Café Hawblik et besøg værd. I kan få et lækkert stjerneskud, burgere, sandwiches, eller blot en kop kaffe, en øl eller vand. Og er I til Vebbestrup Is, er I også gået rigtigt her. – Kommer I en tirsdag eller fredag, kan I tilmed opleve levende musik om aftenen med skiftende bands.

Østkystens Perle

På Asaa Havn, kendt som Østkystens Perle, er der oplevelser for alle aldre, ikke mindst for børnefamilier. Her kan I fange krabber, spille minigolf eller lege på legepladsen, der bl.a. rummer en stor hoppepude, som er så god, at man kan slå en baglæns saltomortale på den! Og ved de mange borde og bænke, eller ved grillstedet, kan du og familien rigtig slappe af.

Har I lyst til at prøve Stand Up Padlen (SUP), er vi også leveringsdygtige i den sport i Asaa Havn. Vores nye SUP-klub deler lokaliteter med dykkerklubben, som er endnu en mulighed for at prøve kræfter med det våde element, hvis man har et dykkercertifikat.

Og I kan, når vinden er i den rigtige retning, opleve kite-surferne, som sammen med de andre vandaktiviteter bidrager til vores op-fattelse af, at vi i stigende grad kan blive Østkystens svar på Cold Hawaii i Klitmøller – i roligt far-vand! Sidst, men ikke mindst, medlemmerne af vores vinterbadeklub bader hele året, så her kan I også være med.

På havnen møder vi også det lille hyggelige Havnemuseum, hvor I kan opleve, hvordan livet som fisker var i gamle dage, og snakke med en af de lokale frivillige, der driver museet.

Havnen emmer i det hele taget af hygge og idyl, stilhed og ro, med fritidssejlerne og de mange gamle rødmalede fiskerhuse, hvor fiskerne i gamle dage opbevarede deres garn og andre redskaber.

Nogle af dem er udsmykket af lokale kunstnere med forskellige mågemotiver. Yderst på havnen finder vi skulpturen ”Mod Hjemvé”, som er Asaas svar på Den Lille Havfrue.

På vores tur tilbage til byen møder vi to gamle tjæregryder fra starten af 1900-tallet, som var i brug indtil 1960’erne af de lokale fiskere. De er formentlig ved at blive renoveret, når I besøger Asaa. Og mod syd har vi Krebsehavet, en lille naturperle med et rigt fugleliv. Hvis vi har tid og lyst, kan vi studere fuglelivet fra det nærtliggende fugletårn.

Unikke badehuse

Og kast så lige et blik tilbage, når vi er kommet fri af det lille skovareal. De næsten 100 forskellige og velholdte badehuse er et unikt særkende ved Asaa Havn og Strand.

På vores videre vej tilbage passerer vi ”Jernstøberiet”, en gammel fabriksbygning fra 1885, som byen nu har købt med henblik på at indrette den til et multihus for både borgere og turister. Kommer I på et tidspunkt, hvor døren er åben, er I velkommen til at kigge indenfor. Længere fremme kommer vi forbi hele 2 blomsterbutikker. Hvis familien får lyst til at pleje shoppe-genet, når vi når torvet, fortæller den sjove turistvejviser, hvordan I bl.a. finder den lokale pottemager, Asaa Træsko og Asaa Oste. Spar-købmanden er bestemt også et besøg værd med et righoldigt ud-valg af dagligvarer.

Har I nu fået lyst til en overnatning i Asaa, er Asaa Camping og Hytteferie med sin egen sø en rigtig god mulighed med hyttemuligheder spændende fra luksushytter med eget bad og toilet til små hytter tæt på toiletbygningen. Og er I til det helt primitive, finder I shelters ved havnen. I behøver ikke at forudbestille.

Jeg er som tilflytter til Asaa for mange år siden meget optaget af hyggen og roen på stranden og havnen. I Asaa er vi både stolte og taknemlige over at have daglig adgang til dem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...