Nick Horup besøgte Ulsted for at fortælle om sine tv-programmer med de karismatiske venner Morten og Peter

ULSTED: Manden bag den prisvindende dokumentar om Morten og Peter, Nick Horup lagde onsdag vejen forbi Ulsted. Konfirmandstuen dannede her ramme om en aften med fokus på arbejdet med at skabe serien om de to karismatiske venner med Downs syndrom.

I mere end 20 år tryllebandt Morten og Peter danskerne med charme, smil og ikoniske bemærkninger, og via tilbageblik på nogle af højdepunkterne serverede Nick Horup et ærligt indblik i præmisserne for tilblivelsen.

Serien tog sin begyndelse med udsendelsen ”Er jeg helt gak, Mor?” fra 1992. Denne blev fulgt op af ”Er jeg stadig gak-gak?” fra 1995 og ”Ikke helt gak” fra 2000. I den sidste udsendelse, fra 2014, fik Morten Jensen opfyldt sit store ønske om at møde daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Nick Horups forhold til de to drenge udviklede sig til et nært venskab, og serien var med til at vise, at udviklingshæmmede er meget forskellige mennesker på godt og ondt. Den uhøjtidelige tone, der indrammede programmerne, bidrog ligeledes til at afmystificere Downs syndrom. Og helt i Morten og Peters ånd slog Nick Horup fast, at det også er tilladt at grine, når noget er helt ”gak-gak”.

Omkring 70 tilhørere havde fundet vej til arrangementet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...