Dansk Byggeri har lavet beregning af konsekvens af 3. Limfjordsforbindelse og elektrificering af nordjyske jernbaner

NORDJYLLAND: Nordjylland og resten af Danmark ville blive rigere, hvis der blev bygget en 3. Limfjordsforbindelse og jernbanen i Nordjylland blev elektrificeret. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at de to infrastrukturprojekter i Nordjylland vil give overskud i løbet af en årrække.

En oversigt, som tænketanken Kraka har lavet for Dansk Byggeri, viser, at en 3. Limfjordsforbindelse og en elektrificering af jernbanen i Nordjylland og resten af landet vil være virkelig gode samfundsinvesteringer. Begge infrastrukturprojekter har en intern rente på over fire procent, som betyder, at investeringen vil øge effektiviteten i samfundet så meget, at projekterne er rentable og dermed en samfundsmæssig god investering.

- Politikerne på Christiansborg kan ikke blive ved med at gå uden om Nordjylland, når de skal investere i store infrastrukturprojekter. Vi holder hver dag i kø, netop fordi vi mangler en 3. Limfjordsforbindelse, og når den interne rente er over fire procent, så er der god samfundsøkonomi i at sætte byggeriet i gang. Det er faktisk for dyrt at lade være, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Han henviser også til, at Transportministeriets seneste opgørelse viser, at kun fire procent af de offentlige investeringer i veje, cykelstier og jernbaner er gået til at forbedre infrastrukturen i Nordjylland.

- Nu må det være nordjydernes tur til at få en trafikal opgradering. En 3. Limfjordsforbindelse er både rentabel og nødvendig. Lange bilkører giver en masse stress og jag i dagligdagen for den enkelte. Og det gør det også svære for virksomhederne at få fat i nye medarbejdere, fordi lang transporttid kan få nogle til at vælge en arbejdsplads fra, siger Henrik Holm og tilføjer:

- Derfor er det også rigtigt glædeligt, at aftalen om finansloven for 2019 betyder, at der nu skal laves et opdateret beslutningsgrundlag for en 3. Limfjordsforbindelse. Nu skal politikerne så også bare sørge for, at der afsættes en nødvendig finansiering.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...