I BYEN: Efter et par måneder uden elever summer Dronninglund Efterskole nu atter af liv

DRONNINGLUND: Det var en flok forventningsfulde elever, der mandag sidst på eftermiddagen kunne vende tilbage til Dronninglund Efterskole. De var på forhånd orienteret om, at det ville være en lidt anderledes skole, de ville møde.

- Vi har i den grad glædet os til at se eleverne igen, sagde forstander Bitten Schjødt Kjær, da hun sammen med de øvrige lærere havde stillet sig op foran skolen for at tage imod eleverne mandag eftermiddag. Flagene var hejst, og den røde løber rullet ud. Desuden stod flere lærere klar med sæbeboblemaskiner, så der var virkelig lagt op til en festlig modtagelse.

- Eleverne møder en skole, hvor de er delt ind i nye enheder på max 8 elever, og i de enheder må de gerne være tætte sammen, fortalte forstanderen.

For at undgå kødannelser mødte eleverne op med forskudte tidsintervaller.

- Vi står klar med sæbebobler, masser af smil og en skole, der er nyindrettet til alle de nye forhold. Vi har inddelt skolen i udendørszoner og sat fine skilte op til vejledning for, hvor mange de må være de forskellige steder. Vi har indrettet os indendøre med nye samværszoner og arbejdszoner. Det bliver rigtig godt. Eleverne kommer til at skulle vænne sig til den nye hverdag, men som mange af dem siger, så vil de gøre alt for bare at komme tilbage, fortalte Bitten Schjødt Kjær, mens de første elever blev afleveret. Der var på parkeringspladsen opsat afmærkninger, der fortalte, hvor forældrene måtte tage afsked med børnene. Forældrene måtte nemlig ikke komme med ind på skolen.

Gensynsglæden var stor blandt eleverne, og selv om de ikke måtte kramme, så viste de alle tydeligt, at denne dag havde de ventet på længe.

- Jeg har i den grad glædet mig til at se dem i øjnene igen og snakke med dem, sagde Bitten Schjødt Kjær.

- Det har vi savnet at kunne gøre den seneste tid, selv om vi både har lavet online-undervisning og forskellige sjove ting for at holde sammen på fællesskabet. Nu får de den sidste tid sammen. Det kommer til at være godt for deres videre færd ud i livet. Vi skal synge, lege, give de sidste undervisningstimer, og så skal vi bare gøre alt det, som vi gerne må i denne tid, sluttede forstander Bitten Schjødt Kjær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...