Coronakrisen har bevirket, at vi handler ind på en helt anden måde end for bare få uger siden

DRONNINGLUND: Coronakrisen har på forbavsende kort tid ændret vores hverdag og vores liv. Vi opholder os hjemme og bevæger os kun lidt ud for at handle. Også her opfører vi os helt anderledes. Vi skynder os rundt i butikkerne for at hente det helt nødvendige, og vi holder god afstand. Ikke noget med at hyggesnakke og drøfte stort og småt. Vi er af sundhedsmyndighederne blevet bedt om at holde afstand, og det gør vi så. Hos Meny i Dronninglund har de for at hjælpe os klistret striber på gulvet ved kasserne for at markere, hvor stor afstand der skal være mellem os i køen.

- Kunderne er gode til at holde afstand, fortæller købmand Anders Dige fra Meny.

- Der er heller ikke så mange kunder i butikken som tidligere. Til gengæld køber de meget mere, når de er her, fortæller han.

Både i Meny og i byens øvrige fødevarebutikker er der varer nok og absolut ingen tomme hylder. Det eneste, der måske er mangel på, er håndsprit. Vi har virkelig lært at spritte hænderne i en sådan grad, at producenterne ikke kan følge med. Hos Meny har man dog sikret sig et parti håndsprit i store flasker. En hel liter er der i hver flaske, men så koster den til gengæld også 250 kroner!

- Det er dyrt, men det er faktisk indkøbsprisen. Vi tjener ikke noget på den, fortæller Anders Dige.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...