Da LandboNords nye Kødkvægs og deltidsudvalg konstituerede sig for nylig, blev det blandt andre med deltidslandmændene Leif Christensen fra Vester Hassing og Eske Harboe Høj Laursen fra Flauenskjold som medlemmer

Til daglig har driver Leif Christensen deltidslandbruget Englund ved Vester Hassing på 20 hektar med udsigt over Limfjorden. Hele arealet afgræsses af hans 15 Charolais ammekøer med kalve og kvier.

Eske Harboe Høj Laursen driver sammen med sin kone Camilla, den økologiske ejendom Vestendgaard ved Flauenskjold med 7 hektar i omdrift, 4,5 hektar plejegræs, 3 hektar med høslæt, samt 4 hektar med skov/krat/natur.

Sammen med resten af udvalget vil de sætte fokus på deltidslandmændenes og kødkvægsproducenternes interesser. Det involverer blandt andet afgræsning, pleje af naturen, Grøn Omsorg, biodiversitet og ”køb dansk”.

Hele udvalget består af: Formand Jørgen Vigsø, næstformand Jørgen L. Jensen samt Leif Christensen, Mikael O. Sørensen, Søren Baggesen, Erik Andersen, Kurt Lund Sørensen, Ove Enbjerg, Christian Dalsgaard Christensen og Eske Harboe Høj Laursen.

Udvalget har allerede haft fokus på de lækre og lokale danske fødevarer, som endnu flere forbrugere gerne må få øjnene op for. Derudover vil køb af lokale produkter bidrage til at forbedre bæredygtigheden, da transportomkostningerne mindskes markant.

- Holdningen i udvalget er, at Nordjylland bugner af lækre lokale råvarer, som langt flere burde sætte tænderne i. Danmark producerer nemlig fødevarer af høj kvalitet, og masser af dem, så der er plads til, at endnu flere køber de gode danske fødevarer såsom okse-og kalvekød, oste, is, grøntsager m.m, skriver Landbo Nord i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har desuden høje krav til dyrevelfærd i forhold til mange andre lande. Derfor er håbet, at mange flere vil støtte op om de danske fødevarer, når der købes ind. Heldigvis har flere fødevarebutikker fokus på at støtte de danske producenter og alle de fantastiske danske fødevarer.

Udvalget vil også have fokus på biodiversitet, livet på landet, og på hvad landdistrikterne bidrager med til lokalsamfundet.

- Der masser af aktivitet i livet på landet efter fyraften, hvor deltidslandmænd passer deres deltidslandbrug, for eksempel ved at pleje naturen. Der er også en masse ildsjæle på landet og i landdistrikterne, som gør en kæmpe indsats for at opretholde foreningsliv, arbejdspladser osv. Der er skøn natur, frisk luft og nok af plads på landet samtidig med at der også er en del beskæftiget her, og disse arbejdspladser skal vi helst beholde, mener udvalget.

Derudover vil det nye Kødkvægs og deltidsudvalg gerne pleje og videreføre det gode samarbejde, som LandboNord har med flere af de grønne organisationer som Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Biavlerforening. Eksempelvis har der i fællesskab været fokus på blomsterstriber og vildtstriber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...