I BYEN: Asaa SUP-Klub blev stiftet sidste år, men er allerede blevet en stor succes

En ny klub så sidste sommer dagens lys i Asaa. Det drejer sig om Asaa SUP-klub, hvor SUP står for Stand Up Padle. Klubben startede i beskedne lokaler på Asaa Havn, og interessen var stor fra starten. I løbet af forbavsende kort tid havde klubben over 30 medlemmer, og specielt i godt vejr blev ildsjælen bag klubben, Thierry Orial, bogstavelig talt væltet omkuld af både lokale folk og turister, der gerne ville stifte nærmere bekendtskab med sporten.

Formanden for den nye klub, Thierry Orial, er født og opvokset i Frankrig, men bor nu i Asaa.

- Jeg prøvede at surfe i Frankrig og var tiltrukket af kite-surfing, men jeg følte, det var lidt for vildt. Så opdagede jeg stand up padle, og det var lige noget for mig, fortæller han.

- Jeg boede i Dijon, der ligger 800 km fra havet, og da jeg kom til Asaa, forstod jeg ikke, at der slet ikke fandtes vandsport i byen. Havet ligger jo lige uden for døren. Derfor tog jeg initiativ til at lave Asaa SUP-klub, og man må sige, at det er blevet en succes, fortæller Thierry Orial.

Endnu er der vist ikke så mange, der kender SUP, men kort fortalt bliver man udstyret med enten et fast eller oppusteligt surfboard og en pagaj. Hvis det er koldt, får man også en våddragt og naturligvis altid en redningsvest. Så er man parat til at stille sig op på surfboardet og padle ud i de skønne omgivelser ved Asaa Havn.

- De første gange er de fleste mest trygge ved at prøve i fladt vand og i havnebassinet, men det er faktisk legende let, og efter kyndig vejledning fra klubbens instruktører kan man trygt begive sig uden for havnen og måske prøve kræfter med lidt bølger. Sund fornuft i forhold til vind og vejr er som ved al vandsport en streng nødvendighed. Heldigvis giver Asaa Havn og det milde Kattegat fantastiske muligheder for at nyde denne sport, fortæller Annette Mortensen fra bestyrelsen.

Foreningen, som også er medlem af DGI, blev formelt stiftet i april i år og har netop indviet nyt klubhus på havnen. Klubben har til huse i den gule bygning, der tidligere rummede et skibsværft, tæt på nedgangen til stranden. Her deler klubben lokaler med Asaa Dykkerklub.

- Mens vi ventede på mildere vejr, og at covid-19 reglerne tillod aktivitet, har vi renoveret klublokalet, som nu er udstyret med omklædningsrum, lys og opbevaringsplads til boards og andet udstyr, fortæller Annette Mortensen.

Hvis man har lyst til at prøve SUP, kan man møde op på Asaa Havn lørdage kl. 14, og fra 10. juni også onsdage kl. 17. Her vil der være instruktører klar til at hjælpe og forklare. For at blive medlem skal man have modtaget instruktion og haft en prøvetime. Som medlem har man adgang til alle klubbens aktiviteter og til frit at benytte boards, våddragter og andet udstyr. Medlemmer kan desuden opbevare eget udstyr i klublokalet.

- Der sker rigtig meget i klubben, og vi håber at kunne oprette en ungdomsafdeling inden for nærmeste fremtid, slutter Annette Mortensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...