Corona-krisen har været en klods om benet for en lang række brancher. Hos Dagli’Brugsen i Hou er situationen dog en helt anden. Forretningen kommer ud af 2020 med rekordomsætning og noget, der ligner en fordobling af overskuddet.

Det fastslår uddeler Brian Kirk, som ikke lægger skjul på, at nedlukningen i foråret for alvor satte skub på indtjeningen.

– Vi frygtede jo det værste, men virkeligheden blev en helt anden, siger Brian Kirk.

- Nedlukningen og smitterisikoen fik mange sommerhusejere til at flytte ud i deres fritidsbolig. Dermed var der pludselig rigtig mange nye kunder i vores butik. Lidt senere, da det blev besværligt at bestille ferie i udlandet, så lejede masser af danskere feriehus herhjemme. Så i sommersæsonen var der fuldt booket. Det betød til gengæld, at de tyskere og nordmænd, der ikke kunne komme til Danmark i sommer, i stedet lejede feriehus i efteråret. Og så var der igen masser af kunder i forretningen. Så overordnet set har vi hele året haft et rigtig solidt indtjeningsgrundlag, fastslår uddeleren.

Brian Kirk hæfter sig endvidere ved, at brugsens faste kunder generelt har været gode til at foretage deres indkøb lokalt.

– Opfordringerne til at støtte de nære butikker er virkelig blevet taget til efterretning. Det er faktisk det, der glæder mig mest. Det giver også forhåbninger for fremtiden. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at folk er blevet mere bevidste om at støtte de lokale butikker, lyder det fra uddeleren.

Han glæder sig således over, at Coops butikker over en bred kam melder om god omsætning i 2020.

– De mindre dagligvarebutikker har modsat de store lukreret på krisen. Når det er sagt, så håber jeg naturligvis, at vi snart kan vinke farvel til corona-restriktioner, mundbind og afspritning.

Det var nemlig også årsagen til, at vi i foråret måtte aflyse vores indvielse efter ombygningen af forretningen. Ligeledes har coronaen sat begrænsninger for meget andet og i det hele taget gjort hverdagen mere besværlig.

Dagli’Brugsen i Hou er målt på både omsætning og volumen af landets største.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...