Normalt ville landets konfirmander for længst have bekræftet deres tro ved kirkelige ritualer og være trådt ind i de voksnes rækker efter flere måneders konfirmandforberedelser. Men sådan skulle det som bekendt ikke gå i år. Allerede i marts meddelte Kirkeministeriet, at konfirmationerne tidligst kan afvikles i august. Og for manges vedkommende vil det først kunne lade sig gøre i efteråret. Den udmelding bidrog selvsagt til megen skuffelse blandt såvel de unge som deres familier.

En række virksomheder i Aalborg besluttede derfor at etablere et velgørenhedsprojekt under overskriften ”’Danmarks heldigste konfirmand”. Formålet var at hjælpe en konfirmand, der i særlig grad fortjener en håndsrækning. Nu er den heldige fundet, og hun bor i Gandrup. For nyligt kunne folkene bag projektet således overraske Cecilie Kjærgaard med nyheden om, at hun får stillet en fuld konfirmand-festpakke til en værdi af 60.000 kr. til rådighed. Pakken indeholder alt fra festtelt og mad til tøj, frisør, bil, fotografering, blomster og gaver.

- Mange unge bliver overset i denne tid, siger Michel Lycoops, der en af medstifterne.

- Vi hører om voksne, der mister deres arbejde og erhvervsdrivende, der går konkurs. Men hvilke konsekvenser har det for de unge, som har glædet sig til deres konfirmation? Vores konfirmations-giveaway handler om at hjælpe en konfirmand, der fortjener en håndsrækning. Og det gør Cecilie, tilføjer han med henvisning til, at den 13-årige Gandrup-pige i sin tid valgte at stå frem og fortælle om et hårdt forår. Her blev hun nemlig først indlagt med syreforgiftning og siden diagnosticeret med diabetes. Da Cecilie endelig bliver udskrevet, var den konfirmation hun havde glædet sig til 26. april udsat. Tilmed skulle der findes et nyt sted at holde konfirmationen, ligesom kjolen var blevet for lille. Så gruppen af aalborgensiske velgørere blev hurtigt enige om, at Cecilie skulle have en håndsrækning og kåres som Danmarks heldigste konfirmand.

Ifølge Cecilies mor, Sarah Kjærgaard begyndte datteren da også at hoppe og danse af glæde, da hun modtog nyheden.

- Allerede for to år siden, da vi skulle planlægge festen, var det Cecilies ønske, at vi skulle holde den hjemme i haven, fortæller Sarah Kjærgaard.

- Dengang syntes vi dog, at der var for meget arbejde forbundet med det, så vi besluttede at holde konfirmationen et andet sted. Men nu har Cecilie fået det helt som hun vil have det med et festtelt i haven. Hun glæder sig helt vildt og er allerede godt i gang med at drage nytte af de mange fine tiltag som præmien indeholder.

Cecilie Kjærgaard konfirmeres 8. august i Øster Hassing Kirke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...