60 borgere var mødt op for at arbejde videre med helhedsplan

HOU: 60 borgere var mødt frem, da der søndag skulle arbejdes videre med den såkaldte helhedsplan for Hou. Et foreløbigt udkast fra arkitektfirmaet Labland var på plakaten, og formålet var at få inddraget borgerne yderligere i processen.

- Det lykkedes fint, fortæller Tove Fønns fra arbejdsgruppen.

- Jeg synes i høj grad, at borgerne i Hou har vist interesse i at få gang i processen. Og via dagens arrangement er der nu sat flere ord og tanker på projektet, tilføjer Tove Fønns.

I samarbejde med arbejdsgruppen bag helhedsplanen har Labland lanceret en række foreløbige delmål. Her opereres med alt fra udskiftning af havnens bådebroer og fornyelse af havnekanten til flere opholdssteder for unge, aktivitetsplatforme og opgraderinger af Havnehuset og Borgerhuset. Ligeledes er der stor fokus på tilgængelighed til lokalområdets destinationer og oplevelser.

Ved søndagens arrangement blev de fremmødte inddelt i grupper, der havde til formål at konkretisere delmålene. Det udmøntede sig i en lang række forslag.

Blandt andet blev der arbejdet med havnebadet og nordmolen, havnepromenaden og såkaldte aktivitetskorridorer. Også sydmolen, vandtrapper ved havnen og udearealet ved Borgerhuset var genstand for debat og planlægning. Overordnet blev der tænkt i helhedsorienterede løsninger baseret på nem tilgængelighed for såvel borgere som turister.

Labland arbejder nu videre med borgernes visioner. Ifølge Tove Fønns er der et realistisk håb om, at arbejdet kan sættes i gang allerede i år.

- Vi er meget bevidste om, at det her ikke er et afgrænset projekt. Det er en lang proces, som hele tiden udvikler sig. Men vi vil gerne i gang, og derfor er det vigtigt, at vi får nogle helt konkrete planer, fastslår hun.

Projektet har ikke noget overordnet budget. Det er i første omgang knyttet til en ekstrabevilling på 5 mio. kommunale kroner. Derudover er det tanken at søge midler via fonde og sponsorer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...