Nyt materiel skal gøre mandskabet bedre i stand til at imødegå alt fra store ulykker til terrorangreb og katastrofer

HALS: Mandskabet hos Hals Brandvæsen er klædt på til at håndtere store katastrofer og ulykker med mange tilskadekomne.

Det er fakta ovenpå en øvelse mandag aften, hvor et nyt tiltag fra Nordjyllands Beredskab blev lanceret. Fremover udrustes samtlige 36 brandstationer i regionen således med nyt materiel, der skal gøre mandskabet bedre i stand til at imødegå alt fra store ulykker til terrorangreb og katastrofer.

- Kort fortalt får vores brandmænd de optimale muligheder for at hjælpe tilskadekomne, forklarer instruktør Lars Sørensen.

- Først og fremmest handler det om at gøre mandskabet fortrolig med de nye værktøjer. Vi introducerer materiellet via kurser på alle stationer, og i samme forbindelse opgraderes køretøjerne med det nye grej, tilføjer Lars Sørensen.

Han fortæller, at opgraderingen er en udløber af en ledelsesmæssig beslutning.

- Vores beredskab er rigtig godt forberedt på ulykker med et mindre antal tilskadekomne. Men vi ved jo også, at de helt store katastrofer kan ramme os. Vi lever i en tid med terrortrusler, men der kan selvfølgelig også ske store ulykker på anden vis. Så derfor opgraderer vi nu i håbet om, at vi aldrig får behov for at skulle bruge materiellet, lyder det fra Lars Sørensen.

I forbindelse med mandagens øvelse fik beredskabet hjælp af de lokale søspejdere, der agerede figuranter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...