Udtjente skibssejl er blevet til liggestole hos Lodsens Datter i Hals

HALS: Mens Lodsens Datter i Hals dagligt frister med friluftsaktiviteter på og omkring havnen, så har det maritime tilsnit nu også afspejlet sig i en designmæssig nyhed.

Indehaver Grete Holch Skalkam har nemlig set en nyttighedsværdig i gamle udtjente skibssejl. Sejlene er blevet syet om og tilpasset flotte retoliggestole. Resultatet er opsigtsvækkende, og de første fem eksemplarer skal nu pryde udearealet ved den gamle lodsbygning.

- Der er ingen grund til at kassere de gamle sejl. De er lavet af noget stærkt materiale og kan sagtens benyttes til andet formål, lyder det fra Grete Holch Skalkam.

- Og når de tilmed kan bruges til noget, der har tilknytning til det maritime, så er det jo endnu bedre, tilføjer hun.

Projektet er gennemført i samarbejde med dagtilbuddene Væksthuset i Vodskov og Værkstedet i Hammer Bakker.

- Brugerne af de to tilbud har været på besøg her i huset, hvor sejlene er syet om. Det har været både hyggeligt og sjovt. Og brugerne har ydet et flot stykke arbejde, fastslår Grete Holch Skalkam, der også har fået syet en hængekøje af et aflagt spiler-sejl.

Denne idé skal ligeledes videreføres til flere eksemplarer, der efter planen skal kunne tages med i det fri og benyttes på skovture, vandreture og lignende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...