MILJØ: Natur, turisme og mad er i fokus - man kan også se nærmere på flyvende biler og CO2-neutrale biogasbusser

24. til 29. august er der bæredygtighedsfestival i Brønderslev, som Borger 9700, Dronninglund Turistforening og FN Forbundet i Nordjylland står bag.

Temaet i år er natur, turisme og mad.

- I dag er der en stor bevidsthed om, hvordan vi behandler vores natur og vores madspild. Bevidstheden hos forbrugerne er meget stor, siger Jens Tofting, formand for borger 9700.

Han peger også på, at interessen og bevidstheden hos forbrugerne er stor, når der gælder skovbrug, bæredygtighed og byggeri.

Der er flere arrangementer på programmet.

28. august kan man i Pedershaabs gamle lokaler møde Brønderslev-firmaet Air Flight, som er i gang med at lave flyvende biler.

- De fire gutter vil fortælle om deres højtflyvende projekt med flyvende biler, og man kan se en prototype og stille spørgsmål, fortæller Jens Tofting.

Samme sted og dag kan man også se nærmere på Arrivas biogasbusser, som har fået en opladeplads i Brønderslev.

- Det er 100 pct. CO2-neutrale. Folk kan høre, hvor lydsvage de er, fortæller Jens Tofting.

Også AVV er med samme dag med rundvisning på Gamle Mursten, som renser og genbruger mursten, og Brønderslev Kommune vil fortælle om nye måder at sortere affald på.

- Biogas udvindes af restfødevarer, så på den måde hænger det sammen med biogas, forklarer Jens Tofting.

Arrangementet er indendørs og kræver derfor tilmelding af hensyn til corona. Det sker fra klokken 14 til 17.

Torsdag 27. august er det et udendørs arrangement, hvor man skal gå en rute, der kaldes energiruten og ligger på Øster Kærvej. Den viser, hvordan man udvinder energi i Brønderslev bla. med flis. Her kan man bare møde op.

Der bliver også to spis sammen aftener, 27. august på Café Cox i Brønderslev og 28. august på Dorf Møllegaard, begge dage kl. 18.

- Menuen er sammensat af lokale råvarer fra området, forklarer Jens Tofting.

Bæredygtighedsfestivalen byder også på et informationsmøde om byggeriet på Banegårdspladsen i Brønderslev, det sker 26. august kl. 18 i Den Runde Pavillon.

29. og 30. august er der førevare kør-selv ture, food trails, hvor man kommer på udflugt og får smagsoplevelser. Der er en rute med start i øst og en i vest, begge byder på fem stop med smagsprøver i lokalområdet hos folk, der producerer fødevarer.

Med bæredygtighedsfestivalen ønsker man at støtte op om kommunen.

- Det er med til at skabe bosætning, og det er med til, at folk har interesse i at blive boende i stedet for at flytte andre steder hen, siger Jens Tofting.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...