MUSIK: Bålhøj Festival kommer til at foregå på en anderledes måde - men finder stadig sted 8. august

Bålhøj Festival blev som så mange andre musikfestivaler aflyst på grund af corona, men nu går den alligevel i luften i år 8. august, dog på en helt ny måde.

Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

På den oprindelige festivaldag lørdag 8. august kan to af de planlagte orkestre opleves online med musik fra både Texas og Øster Brønderslev. Det hele foregår online, og Mette Rask fra musikgruppen oplyser, at alle aftaler og det tekniske er på plads til en festlig, men beskeden erstatning for den planlagte større festival.

- På den måde holder vi Bålhøj Festival i luften og er helt klar til næste år, påpeger hun.

Økonomien bag arrangementet er sikret ved støtte fra Landsbyrådet, der har fået ekstra penge fra en pulje til at afhjælpe følgerne efter corona, og de penge har man valgt at bruge på denne anderledes Bålhøj Festival, oplyser Jesper Albrechtsen, der er formand for Øster Brønderslev Borgerforening, som står bag Bålhøj Festivalen.

Årets særlige udgave af Bålhøj Festival kan opleves online som gratis live streaming på Bålhøj Festivals facebookside.

- Denne særudgave af Bålhøj Festival gennemføres med udgangspunkt fra den lille scene på Bålhøj, men uden publikum og servering, så I må hygge igennem hjemme sammen og hver for sig. Det er således ikke en offentlig koncert, oplyser festivalen.

Programmet ser sådan ud:

Cirka 18.30 begynder en introduktion til de to timers musikalske underholdning med orkestre, der begge har lokale, nordjyske rødder.

Klokken 19-20 er der livemusik fra Texas, hvor Brian Tronsgaard sammen med sit amerikanske band fra Austin spiller herlig rockmusik. Brian Tronsgaard er fra Brønderslev, og han spillede på den første Bålhøj Festival i 2008, inden han emigrerede til USA. Til koncerten spiller orkestret ny musik skrevet af Brian Tronsgaard.

Klokken 20-21 er der livemusik fra Øster Brønderslev, hvor det gendannede Brønderslev-orkester Dirty Frank denne aften slutter af med en omgang klassisk rock.

- De er kendt for at kunne skabe en fest i en kummefryser, så deres musik vil helt sikkert også kunne varme i den danske sommeraften.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...