LOKALHANDEL: Trods begrænsninger er Dronninglund Handel klar med nye initiativer til både jul og det nye år

Som det er tilfældet over hele landet, vil coronapandemien også hos de handlende i Dronninglund medføre, at meget bliver anderledes her i efteråret og i juletiden.

Af frygt for smittespredning har Dronninglund Handel aflyst alle halloween-aktiviteter, ligesom der heller ikke kåres en ”Årets medarbejder 2020” eller uddeles ”Den store Håndsrækning”. Det er for farligt, da erfaringen viser, at disse aktiviteter samler rigtig mange mennesker.

Alt bliver dog heldigvis ikke aflyst, så der bliver alligevel en del spændende aktiviteter at se frem til.

- Vi havde en forventning om, at Black Friday kunne afholdes fredag 27. november med åbent i butikkerne til kl. 21, men det har vi på grund af den aktuelle situation ændret til Black Week, så vi strækker begivenheden ud over hele ugen med almindelige åbningstider og masser af gode tilbud, fortæller afgående eventchef, Arne B. Schade, og fortsætter:

- Vi kan ikke med de omstændigheder og restriktioner, der er i øjeblikket, forsvare at afholde en almindelig Black Friday. Ved at sprede Black Friday ud over hele ugen, spreder vi netop handlen ud, og på den måde kan alle bedre overholde afstandskrav, forsamlingsforbud osv. Det er vigtigt for mig at understrege, at med tiltaget er der også tale om det signal, vi sender til vores kunder og omverdenen i det hele taget. Vi har overvejet det nøje og er sikre på, at alle trygt kan handle over den noget længere periode og ikke blot på en meget komprimeret fredag, oplyser Arne B. Schade.

Også tænding af årets juletræ har man været nødt til at aflyse.

Det skulle ellers have fundet sted fredag 20. november. Julehyggen er dog ikke helt aflyst, for i stedet for det store juletræ opstilles 23 mindre juletræer på et par meters højde forskellige steder i byen.

Det bliver primært på Slotsgade, og naturligvis kommer der lys i træerne. Der vil også i år komme lys i de store træer i byen, ligesom Dronninglund Handel også har planlagt en julekonkurrence, så det skal nok alligevel blive jul i byen.

Selv om ingen kan spå om, hvad det bliver muligt at afvikle i 2021, har Dronninglund Handel alligevel på sig bestyrelsesmøde vedtaget en spændende aktivitetskalender, men mange af de aktiviteter, vi kender fra før, det hele blev stoppet af coronaen.

Det gælder således Open by Night, ligesom der også efter planen skal findes et brudepar, der ønsker at blive viet på den store scene 3. september.

Af nye og spændende tiltag kan nævnes et stort bankospil i MENY-Hallen 1. maj. ”Kunstig Weekend” i maj med lokale kunstnere, der udstiller i byens butikker. 2. juli afvikles ”Vandrende Vinsmagning”, hvor man i de deltagende forretninger kan smage en vin og få lidt tapas.

Der er masser idéer til spændende og hyggelige arrangementer, og nu håber Dronninglund Handel og vel også alle os andre, at der bliver så meget styr på smittespredningen, at aktiviteterne kan gennemføres med masser af mennesker på gaderne og i butikkerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...