Valsted blev årets landsby i Aalborg Kommune

VALSTED: Landsbyerne i Aalborg Kommune er særdeles aktive. Det kunne man se på generalforsamlingen i ”LAK - Landsbyer i Aalborg Kommune”, der foregik på Mou Skole forleden.

Her uddelte an prisen som årets landsby og årets landsby-ven.

Årets landsby blev Valsted, der ifølge formanden for LAK -Landsbyer, Jørgen Folkvang gennem de sidste par år været en særdeles aktiv landsby. Byen har stablet et velbeskrevet og spændende projekt på benene, der på forbilledlig vis involverer hele lokalområdet.

Årets landsby-ven blev Anita Rokkedal fra AOF.

- Anita Rokkedal har i forskellige områder af landdistrikterne fået et væld af kurser på benene. Hun er dygtig til at opfange lokale ønsker og behov, til at trække på lokale kræfter og ressourcer som undervisere og til at få kurserne arrangeret lokalt i forsamlingshuse, klubhuse, kirker, m.fl. Hun beskriver og planlægger sammen med lokale kræfter; hun har til fulde forstået, hvad samskabelse er og er et forbilledligt eksempel på lydhørhed og empati. Desuden annoncerer hun selv, deler programmer ud, hænger plakater op, m.m. Udover aftenskolearbejdet, deltager hun i mange af de aktiviteter, der foregår rundt omkring – også det, der ikke har med aftenskolekurser at gøre; Anita er en rigtig ildsjæl, og mennesker som hende betyder fantastisk meget for livet i landdistrikterne, siger Jørgen Folkvang.

I forbindelse med generalforsamlingen var det også foredrag med forfatter og foredragsholder Karen Lumholt. Hun nærer stor kærlighed til det decentrale Danmark, og holder mange foredrag rundt om i landet, hvor nye fællesskaber og løsninger på samfundets problemer spirer og gror.

Medlemstallet i LAK - Landsbyer i Aalborg har de senere år været støt stigende så man nu organiserer op mod 90 procent af borgerne i kommunens landsbyer, hvilket vil sige byer med mindre end 2000 indbyggere, oplyste Jørgen Folkvang i sin formandsberetning.

Han udtrykte glæde over, at der findes en landsbypedelordning, men måtte konstatere, at der i de kommunale forvaltninger ikke vises meget velvilje overfor ordningen.

- LAK opfordrede alle til at benytte ordningen. Vi fik meldinger tilbage om, at det ikke havde været muligt at få en pedel. Meldingerne, vores medlemmer, fik, var meget forskellige. – ”Der er ingen Pt” – ” Ordningen eksisterer ikke mere”. Sidst på året i fjor blev det meldt ud, at ordningen er afskaffet. LAK ønsker, at der bliver lavet en helt ny landsbypedelordning; den bør kun være tilknyttet en forvaltning og ikke 3 forskellige forvaltninger; det fungerer ikke i en søjleopdelt kommune, sagde Jørgen Folkvang blandt andet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...