SUNDHED: I Rotary glæder man sig over, at mange års indsats har givet resultat på et sårbart kontinent

Både i Dronninglund Rotary Klub og i andre Rotary klubber er der stor glæde over, at Afrika nu er erklæret fri for polio (børnelammelse) efter mange års indsats, og efter at Nigeria som det sidste land på kontinentet nu har været poliofri i fire år.

Siden 1985 har rotarianere verden over medvirket i udryddelsen af den frygtede og invaliderende sygdom i samarbejde med bl.a. WHO (FN’s sundhedsorganisation), Unicef og Bill & Melinda Gates Foundation. Indsatsen har involveret millioner af rotarianere, der på frivillig basis har rejst penge til formålet, vaccineret børn, og samarbejdet med lokale ledere i bestræbelserne på at rejse opmærksomhed om vigtigheden af indsatsen for at udrydde polio i hele verden.

- Også i Dronninglund Rotary Klub medvirker den enkelte som minimum med et årligt beløb til udryddelsen af polio. Milepælen, at Afrika nu er poliofri, er et kæmpeskridt fremad på vejen mod en total udryddelse af sygdommen i verden. I Rotary er man dog klar over, at faren ikke er forbi, før polio også er udryddet i de sidste to lande i verden, Afghanistan og Pakistan, fortæller Per Hylander fra Dronninglund Rotary Klub, og fortsætter:

- Så længe dette ikke er sket, består der en reel fare for, at også danske børn kan blive smittet. I Danmark sås det sidste tilfælde af polio i 1976, og det seneste importerede tilfælde var i 1983. Blot et enkelt importeret tilfælde kan betyde smitte igen for de danske børn, der i dag ikke er vaccinerede, og smitten kan hurtigt brede sig. Derfor er det så vigtigt, at alle børn vaccineres mod polio. I Rotary er man overbevist om, at den infrastruktur, Rotary har været med til at udvikle i forbindelse med bekæmpelsen af polio, vil fortsætte i bestræbelserne på at beskytte sårbare børn mod andre sygdomme i de kommende år, påpeger Per Hylander.

Udryddelsen af polio i Afrika understreger, at sygdommen kan udryddes, og viser, hvordan hårdt arbejde, partnerskaber og økonomisk forpligtelse fører til resultater, selv i en global pandemi som Covid-19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...