Aflagte briller sendes til svagtseende i tredjeverdenslande

HJALLERUP: Nu har alle borgere i Hjallerup mulighed for at rydde op i gemmerne og samtidig give andre nyt håb og nyt syn. 8. oktober var det nemlig Verdens Synsdag, og i den anledning tager Hjallerup Optik imod aflagte briller, som ellers bare samler støv i skuffen, resten af året. Brillerne vil give nye ejere i Guatemala bedre syn og forøget livskvalitet.

Man kan indlevere de aflagte briller hos Hjallerup Optik, som derefter sender dem til værdigt trængende i Guatemala. Sammen med organisationen Syn for Sagen samler Hjallerup Optik nemlig briller ind til svagtseende i tredjeverdenslande, som ikke selv har mulighed for at købe nye briller.

Startskuddet til indsamlingen, som løber året ud, lyder 8. oktober. Denne dag er den officielle Verdens Synsdag, der hvert år afholdes for at sætte fokus på synsproblemer verden over. I år er der fokus på at give nyt håb til de mere end én milliard mennesker verden over, der har synsproblemer og manglende adgang til briller.

- I Danmark er det en selvfølge, at man går til optikeren, hvis man har svært ved at se, men i nogle lande er det slet ikke en mulighed. Jeg synes, det er fantastisk at tænke på, at vores brugte briller kan give mennesker i udviklingslande nyt syn og virkelig forandre deres liv, siger Rikke Mersholm.

- Et ordentligt syn kan afgøre, om man lærer at læse og skrive og får en uddannelse. At hjælpe lokalbefolkningen til et bedre syn er på den måde et vigtigt led i at skabe et værdigt liv og en bedre fremtid for rigtig mange. Den hjælp vil vi gerne være med til at give, og derfor er vi med i indsamlingen, fortæller hun.

I Danmark er det foreningen Syn for Sagen, der står for at bringe de indsamlede briller til fattige mennesker med synsproblemer rundt om i verden. Foreningens lille hold af frivillige optikere samler genbrugsbriller ind og renser, måler og sorterer dem. Herefter tager de brillerne med til udvalgte lande, hvor de laver synsprøver og udleverer brillerne gratis. I 2021 går turen til Guatemala, hvor målet er at give op mod 1.000 mennesker et bedre syn. Projektet tager naturligvis hensyn til de gældende covid-19 restriktioner for rejser.

- Alle slags briller kan bruges, så længe stel og glas er intakte, uanset stil, styrke eller år på bagen. Vi håber meget, at borgerne i Hjallerup vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der måske ikke passer længere. De vil helt sikkert vække stor glæde og begejstring hos en ny ejer, som har stærkt brug for dem, siger Rikke Mersholm.

Briller kan afleveres hos Hjallerup Optik i Hjallerupcentret mellem 8. oktober og 31. december, hvor indsamlingen slutter. Hvis man indleverer sine gamle briller i perioden, får man et gavekort på 500 kroner til et par nye briller.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...