Ældre Sagen i Hals har ligesom andre af organisationens afdelinger nu også såkaldte handymænd på listen over tilbud.

Tre af slagsen er i sving, og de har allerede vist sig at gøre en forskel. Således står John Kulebjerg, Erling Andersen og John Buhl klar med hjælp til småting i hjemmet til ældre borgere, der ikke selv kan klare opgaven.

Forhenværende frisør Lissy Flyvbjerg fra Hals er en af de borgere, der har draget nytte af tilbuddet. For nyligt havde hun besøg af John Kulebjerg. Han hjalp med at skifte en pære over trappen, fastgøre et bræt i stakittet og montere et par billeder.

Samtidig fiksede han en defekt ringeklokke. Det hele var ganske gratis.

- Vi er kommet godt i gang med det nye tilbud, fastslår John Kulebjerg. En hel del borgere har allerede haft bud efter os. Den eneste forudsætning er, at man skal være medlem af Ældre Sagen. Og så må opgaven ikke være af et omfang, der gør, at vi tager arbejdet fra håndværkere eller andre. Det skal altså være tjenestelignende arbejde. Eksempelvis tilbyder vi ikke græsslåning eller større reparationer, tilføjer John Kulebjerg, der selv er pensioneret bygningssnedker.

Lissy Flyvbjerg er selvsagt taknemmelig for indsatsen. Hun regner med at gøre yderligere brug af tilbuddet.

- Jeg er blevet 84 år og er dårlig til bens. Jeg kan ikke længere klare at stå på en stige eller bruge et værktøj. Og skal jeg have skiftet en pære eller et batteri i røgalarmen, er det jo lige i overkanten at skulle ringe til en elektriker. Derfor synes jeg, det er fantastisk, at Ældre Sagen er på banen med den her ordning. Jeg håber, at mange flere vil drage nytte af det, for det er jo heller ikke alle, der har familie eller naboer, de kan trække på.

Ifølge John Kulebjerg forsøger de tre handymænd at betjene de samme borgere hver gang.

- Dermed kan den enkelte være nogenlunde sikker på, at det er et kendt ansigt, der kommer forbi. Dog er det Erling Andersen, som fordeler opgaverne og han kan træffes på telefon 29602093. Vi rykker ud i hele den tidligere Hals Kommune, oplyser John Kulebjerg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...