ENSOMHED: Føler man sig ensom, kan man trygt henvende sig til Ældre Sagens besøgsvenner

Coronakrisen giver mange udfordringer, og det gælder ikke mindst for de ældre.

En del tør ikke bevæge sig ud, og så kommer ensomheden let snigende. Det mærker man hos Ældre Sagens besøgstjeneste, hvor man i øvrigt lige har skiftet koordinator. Her har Ulla Boel Christensen overtaget jobbet efter Karin Merete Nielsen.

- Der er stor efterspørgsel efter vore besøgsvenner, fortæller Karin Merete Nielsen.

- I foråret havde vi i den gamle Dronninglund Kommune 44 besøgsvenner. Det tal er skrumpet lidt ind under coronaen, og vi har i øjeblikket 28, fortæller hun.

Ældre Sagens besøgsvenner arbejder sammen med Røde Kors om at udsende besøgsvenner. Det er et enestående samarbejde, som ikke ses i ret mange andre kommuner.

- I øjeblikket er mange bange for at få besøg på grund af smittefaren, men så klarer vi det over telefonen, fortæller Ulla Boel Christensen.

- Det er ikke helt det samme, men det er en god erstatning. Vi har dog også folk, der gerne vil have besøg, så besøgstjenesten fungerer trods coronaen, fortæller koordinatoren, der også oplyser, at der er udarbejdet en ny folder med alle oplysninger om besøgstjenesten.

Heri kan man bl.a. læse, at er man interesseret i at blive besøgsven, eller ønsker man at få besøg, så skal man bare ringe til Ulla Boel Christensen på nr. 41101711.

- Når man ringer til mig, tager jeg ud og besøger vedkommende og finder ud af, hvem personen er, og hvad vedkommende ønsker. Derefter finder jeg en besøgsven, som jeg mener passer sammen med vedkommende, og sammen tager vi på besøg. Hvis det så fungerer, trækker jeg mig tilbage, og overlader resten til de implicerede, fortæller Ulla Boel Christensen.

Formand for Ældre Sagen, Hanne Andreasen, gør i øvrigt opmærksom på, at man i Ældre Sagen har noget, man kalder ”Telefonstjernen”. Hvis man tilmelder sig denne tjeneste, vil man blive ringet op hver morgen.

- Det giver især tryghed for ældre, der bor alene. Det er meget populært, og det er noget, vi skal udvikle den kommende tid, siger Hanne Andreasen.

Ældre Sagen i Dronninglund vil desuden arbejde på at udvikle hele IT-området. Derfor afholdt man forleden et kursus for bestyrelsen og andre nøglepersoner i programmet ”Microsoft Teams”. Det var to lærere fra UCN Nordjylland, der underviste.

- Vi vil gerne lære noget mere om systemet og finde ud af, om det er noget, vi kan have fornøjelse af til undervisning, møder og arrangementer. Jeg ved, at man nogle steder har lavet Spis-sammen på den måde. Vi må jo i øjeblikket kun samles 10 personer, så vi må tænke nyt, siger Hanne Andreasen.

De to undervisere kunne fortælle, at man også flere steder bruger programmet til at spille banko over nettet, så det rummer mange muligheder.

Ældre Sagen har også fået ny webmaster. Det er Kjeld Jørgensen, og han skal fremover vedligeholde hjemmesiden og skrive til medlemsbladet.

- Vi er så småt ved at komme i gang igen i kursusafdelingen. Vi har delt holdene ind, så der kun er ni deltagere og en instruktør. I Dronninglund er vi flyttet fra Margrethelund til sognegården, og i Hjallerup er vi flyttet fra Stengården til Kulturhuset. I Asaa er Kulturhuset lukket, så her skal vi måske til at tænke på at etablere fjernundervisning, slutter Hanne Andreasen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...