Trods begrænsninger som følge af coronakrisen skal de kommende studenter ikke snydes for en festlig afslutning

DRONNINGLUND: Intet er, som det plejer. Heller ikke på Dronninglund Gymnasium, hvor eleverne i 1. og 2. g sidder derhjemme og modtager undervisning virtuelt. Det samme gør de kommende studenter fra 3.g, men de mødes dog på skift klassevis til undervisning på skolen.

- Det er en meget mærkelig situation, og det har givet problemer for mange. Eleverne sidder jo isoleret derhjemme i deres egne små celler, og det kommer de til resten af skoleåret. Vi havde håbet, at eleverne i 1. og 2. g kunne få lov til én ad gangen at komme ind til prøver på skolen, men det har vi fået afslag på, fortæller rektor Lars Jørgensen.

- På den anden side må vi sige, at undervisningen er gået forbavsende godt. Der har været en nærmest overansvarlighed fra lærernes side. De har givet eleverne så mange opgaver, at de den første tid halsede bagefter. Det har vi nu justeret. Man skal jo huske, at det har været en læringsproces for både lærere og elever, og begge parter har været enormt gode til det. Lærerne har taget et kvantespring under det her forløb, og alt det, der har virket godt, skal vi selvfølgelig videreudvikle og tage med på den anden side af coronakrisen. Det betyder ikke, at vi skal til at lave virtuel undervisning hver anden uge, men vi har fået en erfaring, vi ellers aldrig ville have fået, hvis ikke omstændighederne havde tvunget os til det. Vi skal selvfølgelig have det bedste med videre. Hvis nogle havde den opfattelse, at teknologi og det virtuelle ville komme til at betyde, at eleverne i fremtiden sagtens kunne sidde hjemme og ikke behøvede at møde op på skolen, så tror jeg, vi har lært, at den gode undervisning foregår med en rigtig lærer og nogle elever, der fysisk er sammen. Den sociale udvikling er så vigtig i denne aldersgruppe, og der skal både være uddannelse og dannelse, påpeger Lars Jørgensen.

Det faglige er forløbet tilfredsstillende, men alle sociale aktiviteter, der er en stor del af gymnasiets hverdag, har manglet.

- Eleverne har mistet meget, og det er forfærdeligt for dem. Dimissionen bliver heller ikke i nærheden af, hvad den plejer at være. Normalt samler vi omkring 500 mennesker i hallen, men det er ikke muligt i år. De kommende studenter skal dog ikke snydes, så vi arbejder med forskellige planer, for et eller andet festligt punktum skal de have. Vi ved endnu ikke helt, hvad der vil ske på området. Der kan komme lempelser, for jeg ved, der er pres på politikerne. I øjeblikket er planen, at vi laver dimission, men at det kommer til at ske klassevis. Jeg ved, det er helt afgørende for eleverne, at de får lov at have deres pårørende med, når de får overrakt eksamensbeviset. Hvis vi indkalder klasserne med tre kvarters mellemrum med start kl. 10, vil det være fysisk muligt. Studenterne går ind sammen med familierne, får overrakt eksamensbeviserne og forlader så igen stedet gennem udgang to, mens den næste klasse venter på at komme ind. Det vil komme til at strække sig over mere end tre timer, men det kunne være en model. Så får de nye studenter noget, der ligner en dimission. Der kan komme lempelser, og der kommer måske noget, der specifikt drejer sig om disse afslutninger, men under alle omstændigheder vil vi tage afsked med de nye studenter på en festlig og ordentlig måde, fastslår rektoren.

Han forsikrer også, at de pårørende må være med, når studenterne efter sidste eksamen skal have studenterhuen på.

- Heldigvis har vores eksamensplanlægger været så klog at lægge den sidste eksamen på de sidste tre eksamensdage. Det betyder, at vi kører for næsten fuld skrald i dagene 22.-24. juni, hvor vi udklækker studenterne. Det bliver helt, som det plejer. Her må forældrene gerne deltage. Vi bliver dog nødt til at lave det lidt struktureret. De må ikke komme ind og blive hængende i flere timer. På samme måde må eleverne først komme ind, kort før de skal eksamineres. Vi håber på godt vejr, og så vil vi sætte borde og bænke op udendørs, hvor man kan sidde lidt og hygge, slutter rektor Lars Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...