84-årige Bruno Jensen fra Gandrup er et levende eksempel på, at man aldrig bliver for gammel til at indfri sine drømme. Den 1. september sendte Bruno Jensen således sin debutroman på gaden. ”Alt dette og Magnus” er titlen på bogen, der foregår under den tyske besættelse. Her følger man den 15-årige Per, som involveres i modstandsarbejdet gennem den ældre sømand, Magnus. Bogen udkommer netop som det i år er 80 år siden, Danmark blev besat. Samtidig er det som bekendt også 75-året for befrielsen.

- Jeg har skrevet siden jeg var omkring 30 år, fortæller Bruno Jensen.

- I de første år var det mest digte, men siden er det blevet til adskillige romaner. Dog er der aldrig udgivet noget før nu, forklarer forfatteren, der var 9 år, da krigen sluttede.

- Jeg husker den i brudstykker. Og ellers har jeg levet i en tid, hvor besættelsen har været et omdrejningspunkt for hele udviklingen i samfundet. Den dag i dag er det jo stadig en periode i Danmarkshistorie, der interesserer både unge og ældre, konstaterer Bruno.

”Alt dette og Magnus” er baseret på såvel fiktion som fakta.

- Hovedpersonen, Per, er opdigtet. Han kommer fra en familie, der ikke vil involveres i modstandsarbejdet, men som blot vil passe sig selv. Sådan var det for langt de fleste danskere under besættelsen, og i bogen forsøger jeg at være tro mod de faktiske forhold. Men ellers er det jo også en fortælling, der skal fange læsernes interesse. Den er fyldt med drama, spænding og kærlighed, lyder det.

Bruno Jensen er født i 1936 som barn af en arbejderfamilie i Aalborg. Hverken han eller familien var dog involveret i modstandsarbejdet. Bruno er i sin tid udlært klejnsmed. Efter et par år på søen var han beskæftiget med sit fag i resten af arbejdslivet. Såvel Bruno som hustruen Tove er i dag friske og aktive pensionister.

”Alt dette og Magnus” er udgivet på forlaget JB Historie. Den kan købes hos boghandlere over hele landet samt i flere lokale butikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...