Steen Andersen, souschef hos Sparekassen Vendsyssel i Hals, går på pension

HALS: Der er sket meget i den finansielle sektor, siden Steen Andersen i 1974 begyndte som elev i den hedengangne Privatbanken på Borgergade i Gandrup. På fredag - 45 år senere - går han på pension efter mange år som souschef hos Sparekassen Vendsyssel i Hals.

- Det bliver specielt. Men jeg glæder mig, konstaterer Steen Andersen.

- Jeg har altid været glad for mit arbejde. Jeg kommer virkelig til at savne omgangen med både kunder og kolleger. Men nu synes jeg efterhånden, at tiden er inde til at lade andre tage over, tilføjer den vordende pensionist, der er fyldt 66 år.

At Steen Andersen skulle få så mange år i branchen, havde han ikke selv forudset, da han som ung handelsskoleelev overvejede fremtiden.

- Dengang var det almindeligt, at man gik på pension som cirka 60-årig. Og allerede når man fyldte 50 var der forskellige seniorordninger med nedsat arbejdstid, erindrer souschefen, der dog hæfter sig ved den teknologiske udvikling som det mest banebrydende.

- Da jeg begyndte, var checken jo et udpræget betalingsmiddel. Det var temmelig omfattende at håndtere og betød blandt andet at vi, når dagen var omme, skulle indtaste alle checktransaktioner via en magnetlæser. EDB var endnu ikke indført, og da det endelig skete, betød det i mange år bare ”En Dag Bagud”. Først da Dankortet kom på markedet, og især da Internettet slog igennem kom der skred i hastigheden. Det samme gælder brevgang og arkivering. Før i tiden var banker og sparekasser spækket med papirer. I dag ligger det meste gemt i digital form, bemærker Steen Andersen.

Han har gennem årene sat stor pris på den personlige kontakt med kunderne.

- Det at kunne hjælpe folk, har nok betydet mest for mig. At kunne finde løsninger, der passer til den enkelte kundes økonomi, har været et stort privilegium. Rent fagligt har jeg dog haft størst interesse i boligområdet. Jeg har i mange år været vurderingsmand for Totalkredit, og jeg har altid fundet det spændende at skulle vurdere boliger og ejendomme, lyder det fra Steen Andersen.

Steen Andersen er gift med Inga, og parret har tre voksne børn samt et enkelt barnebarn. Udover yderligere tid til familien ser han blandt andet frem til at skulle passe sommerhus og interessen for musik. Han er således fast guitarist i det lokale jazzorkester ”East Coast Old Stars”.

Golfklubben får også gavn af Steen Andersen. Her har han lovet at give et nap med i forhold til vedligehold og banepleje.

- Og så er jeg jo mangeårigt medlem af Lions i Hals. Mon ikke, at jeg også her kommer til at bruge mere tid, resonerer den afgående sparekassemand.

På fredag er der afskedsreception i tidsrummet 13 til 16 i Sparekassen Vendsyssel i Hals.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...