Birgit Sloth Jensen har drevet Skanse Sko i Hals i 20 år - og hun elsker sit arbejde

HALS: Selv om corona-krisen medfører, at butikken for tiden holder lukket, så ændrer det ikke ved, at Skanse Sko i Hals i april kan fejre 20 års jubilæum. I foråret 2000 fik Birgit Sloth Jensen så at sige skoene under eget bord. Hun slog dørene op i de nyetablerede nabolokaler til den nuværende butik i Lille Østergade 2.

I en lang periode havde hun ellers været væk fra skotøjsbranchen efter 10 år som først elev og siden ekspedient hos navnkundige Engelbredt i Aalborg.

- Jeg skulle ud og prøve noget andet, så jeg arbejdede i en årrække med alt andet end sko, forklarer Birgit.

Hun savnede dog den nære kontakt med kunderne og muligheden for at formidle sin viden om fodtøj.

- Efter nogle drøftelser med min mand, blev vi enige om, at jeg skulle gå efter drømmen og åbne min egen butik. Heldigvis var der et egnet lokale i Hals, og et par uger efter var jeg faktisk i gang, erindrer jubilaren, der ser tilbage på 20 gode år som selvstændig.

- Selv om det bestemt ikke er nogen guldgrube at drive skobutik i en by som Hals, så har jeg ikke fortrudt. Jeg elsker mit arbejde og det faktum, at jeg bruger mit fag fuldt ud. Og så er det jo positivt, at jeg som selvstændig skoforhandler har muligheden for at præge min egen butik og vælge de produkter, som jeg gerne vil sælge, forklarer Birgit Sloth Jensen.

Hun hæfter sig ligeledes ved, at Skanse Sko gennem årene har opbygget en trofast skare af faste kunder.

- Det er typisk folk, som kommer her i butikken, fordi de ved, at vi kender deres behov og har de produkter, de efterspørger. Vi lægger megen vægt på begreber som rådgivning og fleksibilitet. Det er det, der adskiller en butik som denne fra eksempelvis stormagasiner og webshops. Man kan sikkert finde sine sko lidt billigere andre steder, men som med alt andet, så får man også, hvad man betaler for. I en detailbutik som vores, er det rådgivningen og muligheden for at tilpasse produktet til den enkelte kunde, der tæller. Det er der heldigvis mange, som stadig sætter pris på, erklærer Birgit, som netop har etableret et lille outlet-supplement til forretningen.

- Vi har indrettet en afdeling med gode tilbud på restprodukter, udgåede varer og lignende. Typisk kommer der også en del turister forbi i sommerperioden. De står måske og mangler et par billige fritidssko, og så er dette altså en mulighed, tilføjer indehaveren, som i det daglige får hjælp af Susie Clausen.

Udover sko er forretningen i øvrigt også leveringsdygtig i tasker, tørklæder og andet tilbehør.

Birgit Slot Jensen har ikke sat nogen dato for genåbningen, men efter planen markeres jubilæet blandt andet med konkurrencer og gode tilbud i april.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...