De seks dobbelthuse i Rosenhaven i Dronninglund er kun første etape i et større byggeri i området

GERÅ: Ved Geråvej tæt på Rævdalslunden er der her i vinter skudt 12 boliger op. Der er tale om dobbelthuse i tre størrelser fra 81 til 120 kvm. Området har fået navnet Rosenhaven og ligger tæt på byen, men stadigvæk i et fredeligt område med kort afstand til det hele.

Bag projektet står Rosenhaven Dronninglund ApS, hvor Børge Juul er en af bagmændene.

- Vi bygger i kvalitet og med god sans for det moderne og innovative, understreger han, mens han viser rundt i området en blæsende og regnfuld formiddag, hvor der arbejdes ihærdigt på at færdiggøre de sidste boliger.

- Vandet har været et stort problem. Vi har virkelig døjet med vand her i vinter. Alt er jo så blødt. Vi har ikke haft sne, men det har faktisk været mere besværligt med den megen regn. Vi kan jo slet ikke komme i gang med jordarbejdet rundt om husene. Der er alt for meget vand, og der er for blødt. Det vil tage flere dage, før vandet er forsvundet. Vi har også måttet undlade at holde rejsegilde på grund af regnen, oplyser Børge Juul.

Boligerne er bygget i en god kvalitet som 0-energihus eller passivhus, og der har været rift om dem.

- Ja, to er allerede flyttet ind, og i den nærmeste tid kommer der to mere. Alle boliger er solgt eller lejet ud, fortæller han.

De 12 boliger er opført som dobbelthuse med egen carport. Det er lejeboliger, men hvis man ønsker det, kan man også købe. Det er der faktisk allerede en, der har gjort. Selv om der kun er ganske kort afstand til børnehave og skole, er det især ældre, der har vist interesse. Husene er ens bortset fra størrelsen.

- De ligner hinanden meget, men der er nu et enkelt hus, der er højere end de andre. Det har jeg valgt, for når man kigger på Geråvej, så er der i forvejen både lave og høje huse. Derfor har vi også forskellige højder på boligerne i Rosenhaven. Så passer nybyggeriet bedre sammen med de andre boliger, siger Børge Juul, der ikke hviler på laurbærrene.

Der er allerede lagt planer for den næste etape. Der bliver her tale om otte boliger, og her er de første allerede udlejet eller solgt.

- Der er virkelig gang i byggeriet. Der er kommet 120 boliger her i området, siden jeg begyndte at udstykke for omkring 15 år siden, fortæller Børge Juul, der videre oplyser, at en ny lokalplan, der skal sikre plads til endnu flere boliger, er i høring.

Bliver den vedtaget, vil den give plads til et større antal boliger. Det er også nødvendigt, for der er stor efterspørgsel på boliger i Dronninglund. Det er der flere grunde til.

- Dronninglund er en attraktiv by, der har det hele. Derfor ønsker mange at flytte til byen. Vi bliver også flere og flere, og samtidig er der sket det de senere år, at mange ønsker at bo alene. Det giver behov for ekstra boliger, og det må vi tage højde for, slutter Børge Juul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...