Man Made Food i Gandrup

0
Lørdagens madhold med røde forklæder samlet omkring den kulinariske mentor, Kim Eriksen iført den grønne variant. Foto: Allan Mortensen
Der er langt mellem de lette salat-retter og firberige ingredienser, når 13 mænd omtrent hver anden uge samles i skolekøkkenet på Gandrup Skole.

Med sigte på at styrke evnerne i køkkenet har Man Made Food som det lille, lukkede foretagende kalder sig, i fire år kreeret mad i fællesskab. Under ledelse af den tidligere slagter Kim Eriksen bliver der hver gang tilberedt et solidt måltid mad, bestående af forret, hovedret og dessert. Der spares ikke på hverken fløden eller madolierne. Det vigtigste er smagen, og mens Kim Eriksen står får indkøb af råvarer, så er det også ham, der udstikker menuen.

Gennem årene er ambitionsniveauet langsomt hævet. Frikadeller, pasta med kødsovs og lignende indgår ikke i pensum. Til gengæld forsøger den køkkenvante slagter at bringe sine elever vidt omkring i det kulinariske. Danske retter er gennemgående, men også oversøiske specialiteter er fra tid til anden på menukortet.

– Jeg forsøger at udfordre dem. Det er en stor del af hele formålet med madholdet. De skal hele tiden blive bedre, fastslår Kim Eriksen og tilføjer, at flere af deltagerne i begyndelsen havde svært ved at kende forskel på salt og peber.

– Men sådan er det ikke mere. Nu kan alle begå sig rimeligt i et køkken. Jeg tror sågar, at nogle af dem er begyndt at lave mad derhjemme, tilføjer han.

Det bekræftes af foreningens formand, Christian Tomra:

– Helt bestemt. Takket være Kim er vi ikke længere bange for at kaste os ud i madlavning. Men vi laver stadig fejl, og det bliver dyrket. Ingen slipper godt fra at brænde sovsen på. Vi har alle tilegnet os et øgenavn, som pryder vores forklæder. Gennem årene er der lavet mange katastrofer, og vi snakker stadig om en chokolademousse, hvis konsistens gjorde, at den ville egne sig bedre som vedhæftningsmasse hos vores lokale elementfabrik. Sådan er det. Vi har det sjovt med madlavningen, og der er plads til mandehørm.

Man Made Food er en forening, der begyndte under AOF. I dag er foreningen uafhængig.

– Vi betaler hver et beløb for at være med, forklarer kasserer Hans Henrik Tetsche.

– Vi har en aftale med skolen om at bruge faciliteterne, og som tak indkøber vi en gang imellem nyt køkkengrej i form af gryder eller pander. Han beretter videre, at foreningen en gang om året drager på udflugt. Senest gik turen til et fynsk bryggeri.

Madholdet samles normalt om tirsdagen, men lørdag eftermiddag var der ekstraordinært gang i kødgryderne ved en forsinket juleafslutning. Her blev der formentlig også gjort ekstra ud af anretningen, idet fruerne senere på aftenen kom forbi for at spise med. Menuen bestod denne dag af skummende og flamberet hummerbisque til forret, langtidsstegt oksestriploin med ovnbagte grøntsager, bønnepesto samt madagascarsauce til hovedret og hjemmebagt valnøddekage til dessert.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close