Elever lærte at partere en gris

0
Ivan Søndergaard Andreasen fra Ulsted var glad for at få indblik i noget nyt. Foto: Flemming Dahl Jensen
I Danmark mangler der efterhånden mange ledige hænder inden for flere faggrupper.

Et af fagene er inden for slagteriet, og her mangler der elever til slagterier, slagterforretninger, delikatesseafdelinger og inden for kokkefaget.

Derfor havde ZBC i Roskilde, som er en af landets største erhvervsskoler inden for service- og fødevareområdet spurgt produktionsskolen i Aabybro, om de måtte komme og gøre reklame for deres skole. Det var med håbet om, at nogle af eleverne kunne finde interesse i at gå denne vej.

Skolen sagde ja tak til tilbuddet, og samtidig inviterede de produktionsskolerne fra Brøndslev og Dronninglund til at deltage i forløbet.

Der kom en slagter fra erhvervsskolerne i Roskilde og lavede et forløb over to dage. Slagteren kom med en halv gris, som blev parteret, mens eleverne så på.

Eleverne blev præsenteret for de enkelte kødstykker, og slagteren gav forslag til anvendelsesmuligheder.

På andendagen blev der lavet mad af udskæringerne. Undervisningen blev afsluttet med et kæmpe festmåltid, hvor der også blev inviteret mange andre elever fra andre hold.

– Jeg er utrolig glad for at få indblik i denne uddannelse, fortalte Ivan Søndergaard Andreasen fra Ulsted og han fortsatte:

– Det er dejligt at få indblik i noget nyt, og det var meget lærerigt, at se, hvordan man parterede en gris.

Ivan Søndergaard Andreasen har siden 14. august været elev på produktionsskolen i Dronninglund.

Han ville oprindelig gerne være pædagog men nu skal det helst være noget med mad i en kantine eller på en skole. Det er vigtigt for ham der er faste møde og slut tider.

Daniel Iversen på 17 år har gået på køkken linjen på produktionsskolen siden 14. august.

– Jeg kan godt se mig selv indenfor slagterfaget og de to dage her på produktionsskolen i Aabybro har været en god oplevelse.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close